MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

Wij zetten neuromarketing
en psychologie in voor

 • Unravel is "Data & Insights Bureau van het Jaar 2023" 🎉

Van Onderbuik
Naar Onderbouwd

Menselijk gedrag laat zich niet zomaar veranderen. Communicatiecampagnes die jongeren informeren over de gevaren van alcohol blijken geen druppel verschil te maken.
Afschrikwekkende afbeeldingen op sigarettenpakjes leiden tot meer opgestoken sigaretten, in plaats van minder. De reden: het gedrag is onbewust, maar de pogingen tot beïnvloeding zijn dat niet. Wil jij effectief gedrag beïnvloeden? We helpen je graag.

Wat we doen

Nudging en Gedragsinterventies

We ontwikkelen effectieve oplossingen die gedrag langdurig veranderen, op basis van wetenschap en onze ervaring met gedrag.

Retail

We geven de conversie van offline en online winkels een boost door middel van psychologie en gebruikersdata.

Online & E-commerce

Offline

Communicatie

We ontwikkelen slimme communicatiecampagnes door inzichten uit psychologie.

Academy

Leer Neuromarketing van de oprichters van Unravel. Op onze Academy vind je online cursussen van retail tot branding.

Wat onze klanten van ons vinden:

 • "Nu al meerdere onderzoeken met Unravel gedaan. Alle onderzoeken zijn vlot en soepel verlopen. Na elk onderzoek een kort en bondig verslag gekregen met aanbevelingen die we direct in de praktijk hebben kunnen brengen."

  Lisanne van de Weijgert
  CRO-specialist bij Hallmark

 • "Het moet gezegd worden, dit is nu al de derde keer dat we jullie hebben ingeschakeld en elke keer hebben jullie weer geleverd!

  Heel erg bedankt en zeker tot een volgende keer…"

  Herman Smit
  Directeur De Pier van Scheveningen

 • "Voor het Kampong Gezond-project heeft Unravel een praktisch toepasbaar advies voor de gedragsveranderingsaanpak gegeven, dat ons op een ander dan het gebruikelijk te verwachten been heeft gezet. De totstandkoming van het advies op basis van praktijkinterviews en onderzoeksinzichten was verfrissend en inspirerend."

  Gerard Hoskens
  Kampong Hockey

 • “Onderzoek naar het aanjagen van Afvalvrij werken in het gemeentehuis van de gemeente Capelle aan den IJssel door Unravel laten doen. Het onderzoek ging vlot en makkelijk. Ik ontving een bondig verslag met concrete aanbevelingen na het onderzoek naar afvalvrij werken in het gemeentehuis. Ze waren meteen toepasbaar.”

  Dennis Rook
  Irado

Hoe kunnen we jou helpen?
Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?