MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

Ons unieke Twitter experiment: Million Dollar Tweet

Social Media

Ons unieke Twitter experiment: Million Dollar Tweet

Vraagje: denk je dat iemand een miljoen dollar zou neertellen voor 1 tweet? Na het lezen van dit bericht waarschijnlijk wel.

Unravel Behavior heeft namelijk een unieke social media actie op poten gezet ten gunste van het goede doel. De actie, Million Dollar Tweet geheten, draait om één tweet onder het account @1tweet4charity die van 19 t/m 22 december geveild zal worden.  De hoogste bieder krijgt de eer om de inhoud van het 140-tekens tellende berichtje te bepalen. Deze ultieme tweet zal op 23 december om 18.00 ’s middags worden gepubliceerd (12 uur ’s middags EST).

Jij bepaalt het goede doel

Wat te doen met zo’n miljoen? We konden er maar niet over uit. Daarom laten we het publiek van tevoren kiezen welk goed doel zich na de 23e een miljoen euro rijker mag rekenen. Mensen kunnen via www.milliondollartweet.com hun stem uitbrengen, die automatisch op Twitter wordt gepubliceerd onder #milliondollartweet. Makkelijk en snel – en bovendien: zichtbaar.

Deze stemronde loopt van 12 december tot en met 22 december. Dan weten we welke liefdadigheidsorganisatie de veilingopbrengst in de wacht sleept. Amnesty International, Unicef, of toch een extra miljoen voor de komende editie van Serious Request? Jij bepaalt.

Direct beginnen met neuro?

Unravel maakt marketing nóg effectiever met psychologie. Of het nu gaat om het verhogen van conversie, het verminderen van opzeggingen of het verzamelen van meer leads.

Begin direct
Of lees hoe we met CORPUS 54% meer winkelomzet realiseerden

De meest waardevolle tweet ooit?

Terug naar de tweet van één miljoen, want op het eerste gezicht lijkt het enigszins absurd, zo’n hoog bedrag.

Denk echter eens aan andere kleine dingen die grote bedragen hebben opgeleverd. Van de alom bekende koop-een-pixel website tot de eerste paar seconden in het Super Bowl reclameblok. De sleutel van hun succes is dat deze concepten gegarandeerde exposure opleveren, waardoor deze zich ontpoppen tot uiterst effectieve en gewilde reclameposities. Want waar de ogen van het volk op gericht zijn, daar laten bedrijven graag hun gezicht zien.

Oftewel: hoe waardeloos een willekeurige tweet is, zo waardevol is een tweet die gegarandeerd exposure oplevert. Daarom is het zaak om het @1tweet4charity account – waar de Tweet op 23 december 18 uur Nederlandse tijd zal worden gepubliceerd – groot te maken.

Gratis Webinar: "De Neuromarketing van E-mailmarketing"

Onze inbox puilt er van uit: e-mail marketing. E-mail marketing zit vol potentie, maar de aandacht is moeilijk gewonnen en gemakkelijk verloren. Hoe win je die strijd om aandacht in de mailbox? 

In dit webinar leer je: 

👉 Copywriting
👉 Design
👉 Strategie

Schrijf je nu gratis in voor deze lunch-webinar op woensdag 3 april van 12.00 tot 12.45

Yes, ik ben erbij (of wil de opname ontvangen) <

Jouw klik is dus letterlijk een miljoen waard. Volg daarom nu het account @1tweet4charity, dan kan je gelijk stemmen op het goede doel van jouw voorkeur. Jouw steentje bijdragen aan een betere wereld is makkelijker dan ooit in het social media tijdperk ;)

milliondollartweet

 

 

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 3000 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: