MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

Gedragsbeïnvloeding & Nudging
voor Toezicht en Veiligheid

Psychologie als basis voor een veilige wereld.

Ook aan de slag?
Klaar om aan de slag te gaan?
We helpen je graag
Diede Vendrig
Team lead Behavior
020 03345501
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

Willen we veiligheid verhogen, dan moeten we begrijpen hoe mensen denken. Op die manier kunnen we het juiste gereedschap inzetten voor het juiste probleem. Hoe verklein je de kans op diefstal? Hoe zorg je dat mensen melding maken van onveilige situaties? En hoe zorg je ervoor dat een omgeving als prettig en veilig aanvoelt? Allemaal vragen waar het antwoord ervan schuilgaat in de psychologische wetenschappen.

Veel gedragsinterventies zijn gericht op het bewuste gedrag van mensen. Toch blijken wij mensen vaak veel irrationeler en intuïtiever te werk te gaan. Psychologie biedt een goede basis om juist die intuïtieve denkprocessen te beïnvloeden om de wereld op die manier een stukje veiliger te maken.

Unravel behavior levert precies wat ze beloven: iedere week een helder rapport met nieuwe inzichten op de mail. Super fijn!

Eugene Lubbers - Briq bookings

Ons aanbod

Onderzoek & Advies

Het gedragsteam van Unravel behavior bestaat uit experts op het gebied van sociale psychologie, cognitie en neurowetenschap.

Dit vormt de basis voor effectieve interventies die werkelijk inhaken op de drivers achter menselijk gedrag.

 

Opleiding & Inspiratie

In een inspiratiesessie onthullen we op prikkelende en interactieve wijze hoe het onbewuste brein ons gedrag aanstuurt en wat dit betekent voor effectieve communicatie, inrichting van omgevingen en gedragsbeïnvloeding. Stevig gefundeerd in wetenschap, maar altijd direct praktisch toepasbaar.

 

Geef gedrag een zetje: Onze aanpak

Bij het creëren van interventies volgen we het PATHS model. Het PATHS model doorloopt een vijftal fases om tot effectieve interventies te komen: probleem (problem), analyse (analysis), test, hulp (help) en succes (success). 

Onze cases

Gedragsbeïnvloeding

Veiligheidsregio Utrecht (VRU)

Minder Woningbranden door Gedragsbeïnvloeding

View case

FAQ

Wat zijn de doorlooptijden voor gedragsinterventie?
De doorlooptijden variëren van een week voor doelgericht advies op een specifiek vraagstuk, tot aan langdurige samenwerking waarin de interventie doorlopend wordt getest en verder geoptimaliseerd.
Voor wat voor partijen voert Unravel Behavior gedragsinterventies uit?
Globaal adviseren wij twee partijen:
  • Overheidsinstellingen
  • Organisaties
Adviseren jullie ook voor online?
Unravel’s divisie voor online conversieoptimalisatie is gespecialiseerd in de toepassing van psychologie in online A/B testing.
Our clients

We mean business with