MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

Communicatie advies

 • Praktisch advies vanuit de wetenschap en neuromarketing voor effectieve communicatie
 • Psychologische effectiviteits check: is jouw communicatie uiting doeltreffend?
 • Kansrijke communicatiestrategie voorafgaand aan creatie

Voorafgaand aan creatie: Advies en begeleiding voor een kansrijke communicatiestrategie afhankelijk van je doelstelling

Achteraf: Wij analyseren je uiting op verwachte effectiviteit en leveren praktisch wetenschappelijk advies voor verbetering.

Achteraf

Psychologische effectiviteits check: is jouw communicatie uiting in staat jouw gewenste doel te bereiken?

Wanneer je een communicatie uiting inzet, dan wil je dat deze zijn werk doet. Of het doel nu is om bepaald gedrag te stimuleren, of om juist ongewenst gedrag te voorkomen. Communicatie moet effectief zijn.

Hoewel een boodschap goed aan kan voelen, komt het voor de effectiviteit ervan vaak aan op details. Vraag jij je af of jouw e-mail, poster, advertentie, brief of reclame doeltreffend is? En wil je voorkomen dat je je doel niet bereikt, of zelfs het tegenovergestelde effect realiseert?

Wij helpen je graag.
Onze gedragspsychologen analyseren je boodschap en leveren concreet, praktisch en helder advies op basis van wetenschappelijke inzichten om het maximale uit jouw communicatie te halen.

Vooraf: Strategisch

Ben je op zoek naar een kansrijke communicatiestrategie voor maximale effectiviteit? Wil jij je doelgroep overtuigen? Bijvoorbeeld om jouw product of dienst af te nemen, meer afval te scheiden of minder te spijbelen? Dan is goede communicatie cruciaal.

Want je boodschap kan inhoudelijk nog zo sterk zijn, zonder de juiste snaar te raken bij de doelgroep, zal deze niet effectief zijn. Een krachtige communicatiestrategie is dan ook essentieel. Onze psychologen helpen je graag.

We analyseren je doelstelling en doelgroep en leveren concrete handvatten voor succes. Welke wetenschappelijke technieken kunnen je helpen de doelgroep te activeren en weerstand weg te nemen? En welke valkuilen wil je vermijden? Met een goede communicatiestrategie ben je verzekerd van resultaat.

Waarom Unravel Behavior?

Wat maakt communicatie effectief? Hoe zorg je ervoor dat je boodschap landt? En hoe verlaag je weerstand?

Stuk voor stuk vragen waarop het antwoord geschreven staat in de psychologische wetenschappen. Menselijk keuzegedrag voltrekt zich grotendeels onbewust en automatisch. Op basis van gevoel, emotie en heuristieken. We laten ons dan ook vaak leiden door subtiele (omgevings)factoren.

Hiervoor maken we gebruik van wetenschappelijke literatuur, best practices op het gebied van gedragsbeïnvloeding en eigen inzichten uit ons neurolab.

Unravel behavior levert precies wat ze beloven: iedere week een helder rapport met nieuwe inzichten op de mail. Super fijn!

Eugene Lubbers - Briq bookings

Tijdlijn strategie

 • Dag 1: Uitgebreide kick-off meeting

  We willen onszelf een zo scherp mogelijk beeld verschaffen van jouw huidige communicatie uitdaging. In een kick-off meeting bespreken we uitgebreid welke doelstelling je hebt. Ook willen we weten over welke onderwerpen jullie het advies wensen te ontvangen. En schetsen we samen de kaders waarbinnen veranderingen mogelijk zijn. Tot slot brengen we informatie over de doelgroep en bekende motivaties in kaart.

 • Dag 2 t/m 5:

  Zodra de Kick-off meeting is voltooid, start Unravel behavior het interne onderzoek. Waarin we een groot aantal evidence-based principes tegen het licht houden van de specifieke kansen en uitdagingen binnen jouw communicatiedoel. Hierbij putten wij rijkelijk uit een grote hoeveelheid gevalideerde data. Denk aan gedragsexperimenten, data uit eigen neuromarketing onderzoeken en overige wetenschappelijke studies.

 • Dag 6: Presentatie communicatie strategie

  Unravel Behavior werkt de inzichten uit tot een concreet, helder rapport waar je direct mee aan de slag kan. We presenteren onze aanbevelingen aan je, waarbij volop mogelijkheden zijn voor vragen.

 • Vanaf dag 7.

  Hoewel het rapport voor zichzelf spreekt kan het soms zijn dat bij het inzetten van de adviezen vragen over de doorvertaling van bepaalde technieken ontstaan. Daarom zijn we gedurende de eerste maand na oplevering bereikbaar voor verder advies en ondersteuning.

Veel gestelde vragen

Over welke vormen van communicatie brengen jullie advies uit?
In principe alle vormen van communicatie. Of het nu een poster, een reclamespotje, een brief of een spandoek is. Waar mensen zijn, speelt psychologie in communicatie een grote rol.
Richten jullie je naast de B2C markt, ook op communicatie voor B2B?
Zeker! Hoewel de mindset van een consument (meer emotioneel) verschilt van een zakelijke klant (meer rationeel) zijn er voor beide situaties technieken die beter werken, en ook technieken waarbij je beter weg kunt blijven.
Wij hebben een specifieke tone of voice, is dit een probleem?
Nee hoor. Onze copywriters schrijven content op maat. In jouw stijl en tone of voice, volledig aangepast op jouw behoefte.
Hebben jullie ervaring in onze branche?
Hoogstwaarschijnlijk wel. Bij Unravel Behavior werken copywriters met jarenlange ervaring bij een groot aantal uiteenlopende opdrachtgevers. Grote kans dus dat wij eerder onze pen op papier gezet hebben voor jouw branche.
Our clients

We mean business with