MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

Gedragsbeïnvloeding & Nudging
in het Verkeer

Voorkom ongewenste en gevaarlijke situaties door middel van gedragsbeïnvloeding gebaseerd op psychologie.

Ook aan de slag?
Klaar om aan de slag te gaan?
We helpen je graag
Diede Vendrig
Team lead Behavior
020 03345501
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

Hoe vergroot je met subtiele nudges de opvolging van verkeersregels? Hoe prikkel je mensen vaker de auto te laten staan en de fiets of het OV te pakken? Hoe verlaag je weerstand tegen verandering? Hoe verminder je telefoongebruik achter het stuur? En hoe kun je tijdelijke verkeerssituaties, zoals wegwerkzaamheden of events in goede banen leiden?

Het sturen van menselijk gedrag in de gewenste richting kan een uitdagende klus zijn. Zeker in het verkeer worden beslissingen niet altijd op een rationele en berekenende manier gemaakt. Denkprocessen vinden intuïtief plaats zonder doordachte planning. Dit kan tot gevaarlijke of ongewenste situaties leiden.

Door te begrijpen wat de irrationele krachten zijn die het gedrag van verkeersdeelnemers bepalen, kunnen we risicovol gedrag verminderen en de verkeersveiligheid verhogen. Kleine veranderingen kunnen daarin grote verschillen maken.

Unravel behavior levert precies wat ze beloven: iedere week een helder rapport met nieuwe inzichten op de mail. Super fijn!

Eugene Lubbers - Briq bookings

Ons aanbod

Onderzoek & Advies

Het gedragsteam van Unravel behavior bestaat uit experts op het gebied van sociale psychologie, cognitie en neurowetenschap.

Dit vormt de basis voor effectieve interventies die werkelijk inhaken op de drivers achter menselijk gedrag.

 

Opleiding & Inspiratie

In een inspiratiesessie onthullen we op prikkelende en interactieve wijze hoe het onbewuste brein ons gedrag aanstuurt en wat dit betekent voor effectieve communicatie, inrichting van omgevingen en gedragsbeïnvloeding. Stevig gefundeerd in wetenschap, maar altijd direct praktisch toepasbaar.

 

Geef gedrag een zetje: Onze aanpak

Bij het creëren van interventies volgen we het PATHS model. Het PATHS model doorloopt een vijftal fases om tot effectieve interventies te komen: probleem (problem), analyse (analysis), test, hulp (help) en succes (success). 

Gratis webinar 

Gedragsverandering en Nudging in het Verkeer

FAQ

Wat zijn de doorlooptijden voor gedragsinterventie?
De doorlooptijden variëren van een week voor doelgericht advies op een specifiek vraagstuk, tot aan langdurige samenwerking waarin de interventie doorlopend wordt getest en verder geoptimaliseerd.
Voor wat voor partijen voert Unravel Behavior gedragsinterventies uit?
Globaal adviseren wij twee partijen:
  • Overheidsinstellingen
  • Organisaties
Adviseren jullie ook voor online?
Unravel’s divisie voor online conversieoptimalisatie is gespecialiseerd in de toepassing van psychologie in online A/B testing.
Our clients

We mean business with