Bespreek de mogelijkheden met
Diede, onze Managing Director
✓ MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023 ✓ Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!
Creëer positieve en effectieve leeromgegingen door inzichten uit psychologie.
.
Jong geleerd is oud gedaan. Dat betekent dat veel positieve gedragsverandering te bewerkstellingen valt in het onderwijs. Hoe vergroten we de motivatie en betrokkenheid van leerlingen? Hoe zorgen we ervoor dat ze effectiever leren en hun volledige potentieel benutten? En hoe creëren we een onderwijsomgeving die inspirerend en ondersteunend is? Allemaal vragen waarop de antwoorden te vinden zijn in de psychologische wetenschappen.
Veel onderwijsinterventies zijn gericht op het bewuste gedrag en de cognitieve processen van leerlingen. Toch blijken wij mensen vaak veel irrationeler en intuïtiever te werk te gaan.
Psychologie biedt een solide basis om juist die intuïtieve denkprocessen te beïnvloeden en het onderwijs op die manier effectiever te maken.
“Unravel behavior levert precies wat ze beloven: iedere week een helder rapport met nieuwe inzichten op de mail. Super fijn!”
Het gedragsteam van Unravel behavior bestaat uit experts op het gebied van sociale psychologie, cognitie en neurowetenschap.
Dit vormt de basis voor effectieve interventies die werkelijk inhaken op de drivers achter menselijk gedrag.
In een inspiratiesessie onthullen we op prikkelende en interactieve wijze hoe het onbewuste brein ons gedrag aanstuurt en wat dit betekent voor effectieve communicatie, inrichting van omgevingen en gedragsbeïnvloeding. Stevig gefundeerd in wetenschap, maar altijd direct praktisch toepasbaar.
Bij het creëren van interventies volgen we het PATHS model. Het PATHS model doorloopt een vijftal fases om tot effectieve interventies te komen: probleem (problem), analyse (analysis), test, hulp (help) en succes (success).
Een veelvoorkomend probleem bij leerlingen is het gebrek aan effectieve planning, wat resulteert in gemiste kansen op het behalen van hogere cijfers. Ze hebben moeite met structuur, tijdmanagement en het stellen van prioriteiten. Hierdoor studeren ze inefficiënt, stellen ze taken uit en missen ze deadlines. Dit belemmert hun potentieel en heeft negatieve gevolgen voor hun prestaties en zelfvertrouwen.
Eén effectieve nudge om leerlingen te motiveren te leren en hun planning te verbeteren is het sturen van gepersonaliseerde herinneringen. Uit onderzoek blijkt dat het versturen van dergelijke herinneringen de studietijd in het weekend verhoogt, en doordeweeks leerlingen eerder op de dag liet starten met studeren.