MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

Online Conversie Verhogen Met Neuromarketing Big

EEG, Neuromarketing, conversie

Verhoog je online conversie met neuromarketing

Neuromarketing is een populair middel voor het verhogen van online conversie. En dat is niet voor niets. Steeds meer bedrijven ontdekken dat het keuzeproces van de consument veel onbewuster verloopt dan aanvankelijk werd gedacht.

Wanneer je wilt weten wat een consument drijft wanneer ze op jouw website surfen, dan is het onderzoeken van dit onbewuste keuzecentrum de sleutel naar het antwoord op jouw vragen.Het gebruik van methoden als EEG en Eye tracking brengen van seconde tot seconde aan het licht wat er in het brein gebeurt wanneer een consument door een bestelproces klikt.

Kunnen alle webshops online conversie verhogen met neuromarketing?

Voor veel webshops die graag willen optimaliseren voelt hersenonderzoek alleen vaak nog als een ver-van-mijn-bed-show. Ondanks dat een neuro usability onderzoek tegenwoordig aanzienlijk minder kostbaar is dan enkele jaren geleden , kan dit voor kleine webshops toch nog een stap te ver zijn.

Betekent dit dat deze webshops pech hebben en geen gebruik kunnen maken van vooruitstrevende inzichten uit neuromarketing? Gelukkig niet. Bij Unravel Behavior zetten we de kennis die voortvloeit uit neuromarketing usability onderzoeken op grote schaal in voor het verhogen van de online conversie van webshops die nog niet toe zijn aan een eigen neuromarketing onderzoek.

Neuromarketing inzichten voor het verhogen van jouw conversie

Je hoeft geen neuromarketing onderzoek te doen om als webshop van de inzichten te profiteren. Unravel Research heeft als zusterbedrijf van Unravel Behavior de afgelopen jaren een groot aantal usability flows mogen onderzoeken voor veel toffe merken.

Dit type onderzoek brengt glashelder in kaart waar op websites onbewuste knelpunten en kansen voor optimalisatie bevinden. Hoewel iedere website anders is, hebben we na jarenlang onderzoek en het analyseren van een honderden gebruikersflows veel patronen ontdekt van factoren die eigenlijk altijd goed of juist minder goed werken. Deze kennisbank blijven we wekelijks aanvullen met nieuwe inzichten.

Klanten die bij onze hulp inschakelen voor het verhogen van hun conversie profiteren mee van de reeds opgebouwde kennis uit neuromarketingonderzoek naar conversie verhogen. 

Online conversie verhogen met neuromarketing big kopie

Gratis Webinar: "De Neuromarketing van E-mailmarketing"

Onze inbox puilt er van uit: e-mail marketing. E-mail marketing zit vol potentie, maar de aandacht is moeilijk gewonnen en gemakkelijk verloren. Hoe win je die strijd om aandacht in de mailbox? 

In dit webinar leer je: 

👉 Copywriting
👉 Design
👉 Strategie

Schrijf je nu gratis in voor deze lunch-webinar op woensdag 3 april van 12.00 tot 12.45

Yes, ik ben erbij (of wil de opname ontvangen) <

Hoe ziet neuromarketing data eruit?

EEG is een methode om op comfortabele wijze hersenactiviteit te meten terwijl de gebruiker met een website interacteert. Met EEG brengen we een aantal zaken in kaart. Zo kan hersendata onthullen wanneer iets voor het brein moeilijk is, of verwarrend. Maar ook wanneer we iets aantrekkelijk vinden – of juist niet. Deze metric hangt samen met koopgedrag en wil je idealiter zo hoog mogelijk houden voor consumenten die jouw flow doorlopen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een moment waarop dit drastisch mis ging. Soms hebben bedrijven het idee om een eigen laadicoon te maken. Dit ziet er natuurlijk erg leuk uit, maar is verre van ideaal met oog op online conversie en merkidentiteit. Daar kwam Facebook ook achter een aantal jaar geleden…

In onderstaand filmpje zie je in de hersendata wat er in het brein gebeurt wanneer we kijken naar een (zelfgemaakt)laadicoon. De oranje lijn toont de metric verlangen, welke samenhangt met (online) verkoop.

Juist op het moment dat het brein een extreme dip in verlangen laat zien, kijken we naar het logo van in dit geval Oger. En omdat Pavlov ons haarfijn uitlegde hoe associaties worden gevormd, weten we dat deze negatieve emotie zich onbedoeld vasthecht aan dit merk! We schrijven het wachten toe aan het merk in plaats van aan een langzame internetverbinding. Dit wil je ten alle tijden voorkomen want klanten keren niet graag terug naar een langzame website.

Niet voor niets dus dat het eigen laadicoon dat Facebook een paar jaar geleden introduceerde, binnen de kortste keren weer werd ingeruild voor de oude en vertrouwde merkloze versie. 

Meer online conversie met neuromarketing

Dit is slechts een klein voorbeeld uit de enorme poel van inzichten uit breindata. Met deze kennis helpen wij bij Unravel Behavior veel webshops met het succesvol verhogen van hun conversie. Ook iets voor jou?

Wil jij ook meer verkoop?

Unravel Behavior, maakt off- en online winkels nóg effectiever

Laten we koffie drinken

Unravel Behavior is een marketingbureau. Maar dan net een beetje anders. We verenigen creativiteit met neuromarketing. Kunst met wetenschap.

Door bewezen technieken uit psychologie maken wij jouw (online) winkel effectiever en behaal je meer omzet.

Begin Direct

Diede VendrigNeem contact op met Diede:
030 22 70 410 | diede@unravelbehavior.com

 

Ben je na het lezen van dit blog nieuwsgierig welke insights we nog meer hebben? Bekijk de 'Meer Conversie met Neuromarketing & Psychologie' training op de Unravel Academy. Je maakt niet alleen kennis met een breinvriendelijk website-design, maar je leert ook hoe je gedrag op een website kan sturen. 

PS Vond je dit blog waardevol en wil je het niet missen als we een nieuwe publiceren?
Schrijf je dan in voor onze updates, je bent met ruim 3000 anderen in goed gezelschap.

Unravel verscheen eerder in: