MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle '20, '21, '22 én 2023!

SwitchCase

“Een geoptimaliseerde website om zo eenvoudig en duurzaam mogelijk op reis te gaan”

Diede Vendrig

Persuasion Professional

Ook Persuasive Marketingcommunicatie? Neem contact op met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoofdvraag

Hoe kunnen we onze website optimaliseren voor meer conversie?

Bij het ontwerpen van een website zijn er veel aspecten om rekening mee te houden.

Daarom is het cruciaal dat het ontwerp zowel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk is omdat je niet alleen wil dat mensen je website bezoeken, maar je ook wil dat ze daadwerkelijk actie ondernemen. Je wilt het bezoekers zo makkelijk mogelijk maken om die actie, zoals kopen of huren, te ondernemen.

Bij Unravel Behavior helpen wij veel klanten bij het optimaliseren van websites om conversie te verhogen, met ons geheime wapen: psychologie. Het merendeel van onze keuzes als mens wordt onbewust gemaakt, en de beslissingen die we maken tijdens het bekijken van een website worden grotendeels bepaald door onbewuste gevoelens. Onze marketingpsychologen begrijpen welke triggers deze onbewuste keuzeprocessen beïnvloeden en zijn zo in staat om bezoekers van een website een duwtje in de juiste richting te geven.

SwitchCase - waar ze voor staan

SwitchCase is een startup die zich specialiseert in het verhuren van koffers. Het bedrijf richt zich op mensen met beperkte opslagruimte. Koffers worden gemiddeld genomen 50 weken van het jaar niet gebruikt, en nemen dus gedurende het grootste deel van het jaar onnodige ruimte in beslag.

Om dit probleem op te lossen, biedt SwitchCase kwalitatief hoogwaardige en duurzame koffers van Samsonite aan om te huren. Hun missie is dan ook om reizen duurzamer en gemakkelijker te maken.Om het concept van Switchcase goed over te brengen aan de consument, is het essentieel dat de website goed staat. Daarom kregen wij de opdracht om de online huurervaring van SwitchCase te optimaliseren en daarbij gebruik te maken van psychologische inzichten. Na een grondige inspectie van de huidige website, gaven we SwitchCase wetenschappelijk onderbouwde adviezen over kleine aanpassingen op de website die het huurproces kunnen optimaliseren. Uit eerdere ervaringen weten we dat zelfs kleine (visuele) aanpassingen vaak grote verschillen kunnen maken.

Aan de slag

Het proces dat we volgden om de website van SwitchCase te verbeteren, bestond uit verschillende stappen.

Allereerst analyseerde ons team van gedragspsychologen de gehele website van homepage tot checkout, waarbij we letten op zowel meer opvallende aspecten als kleine details die een groot effect kunnen hebben op de conversie.

Na deze observatiefase brainstormden we over onze bevindingen en selecteerden we de adviezen die voor Switchcase de grootste impact maken.

Vervolgens schreven we adviezen uit voor het optimaliseren van het huurproces, waarbij we onze bevindingen baseerden op wetenschappelijk onderzoek en kennis die we hebben opgedaan uit de talloze A/B tests die we eerder hebben uitgevoerd.

Het resultaat: Concrete adviezen

Één van de verbetering de we adviseerden was om het check-out formulier anders in te delen. We adviseerden om het formulier opnieuw vorm te geven op basis van psychologische inzichten.

Daarnaast hebben we bijvoorbeeld aanbevolen om verschillende knoppen toe te voegen die gebaseerd zijn op het commitment-principe, het principe dat mensen ervan houden om toegewijd te zijn aan dingen die ze eerder hebben gezegd of gedaan. We ervaren een onbewuste drang om processen af te ronden waar we aan begonnen zijn en het voelt niet prettig om met een taak te stoppen waar we al moeite hebben ingestoken. De tekst die we hebben aanbevolen om op de knoppen te gebruiken is gebaseerd op fMRI-onderzoek. Zo weten we namelijk dat er meer activatie in het brein ontstaat bij concreet en actief taalgebruik.

Tot slot hebben we alle adviezen gebundeld in een presentatie aan SwitchCase, waarbij we bij ieder advies de aanpassingen uitlegden en de psychologische onderbouwing gaven bij elk advies. Iedere aanpassing werd ook visueel ondersteund, om SwitchCase een idee te geven hoe dat eruit kon komen te zien. 

Ben je toevallig van plan om op reis te gaan en lijkt het jou wel wat om een koffer of tas te huren? Neem dan zeker een kijkje op de website van SwitchCase.

Meer weten over website-optimalisaties, gedragsbeïnvloeding of neuromarketing? Dan raden we je aan om ook een kijkje te nemen bij onze andere cases en boeiende webinars. Deze bieden waardevolle inzichten en dienen als inspiratiebronnen.

Heb jij ook een uitdaging op het gebied van gedragsverandering?

Opdrachten als deze laten ons psychologische hart een stukje sneller kloppen. We openen bij Unravel Behavior graag onze wetenschappelijke schatkist om de wereld een stukje mooier of veiliger te maken. Heb jij ook een uitdaging op het gebied van gedragsverandering? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag! 

Laten we koffie drinken

Unravel Behavior is een marketingbureau. Maar dan net een beetje anders. We verenigen creativiteit met neuromarketing. Kunst met wetenschap.

Door bewezen technieken uit psychologie maken wij jouw marketing effectiever en behaal je meer omzet.

Neem contact op

Onze klanten

We mean business with