Conversie optimalisatie

 • Verhoog doorlopend/structureel de conversieratio van jouw website
 • Onderbouwde aanpak vanuit gedragspsychologie, neuromarketing en gebruikersdata
 • Profiteer maximaal van de traffic die je hebt en krijg inzicht in je doelgroep

Zelfs de allerbeste website kan altijd nog overtuigender, gebruiksvriendelijker en activerender. Kortom: de conversie kan omhoog.

Werken aan je conversie is geen luxe, maar een absolute must voor elke serieuze website. Doorlopend A/B testen en optimaliseren levert blijvend hogere conversie op, en helpt je voor te blijven op concurrerende merken

Waarom Unravel Behavior?

Gedragspsychologie - Neuromarketing insights - Gebruikers data

Om zo snel en efficiënt mogelijk conversie te verhogen is het van groot belang dat de juiste zaken getest worden. Hierin onderscheidt Unravel behavior zich ten opzichte van andere bedrijven in de markt. Voor onze conversie optimalisatie klanten putten we rijkelijk uit onze kennis over:

Gedragspsychologie

Koopgedrag voltrekt zich hoofdzakelijk onbewust en automatisch. Een aankoop laat zich vaak sturen door subtiele omgevingsfactoren. We zien deze kennis van gedragspychologie als ons geheime wapen. Door een stevige kennisbasis over online overtuigen en gebruikersgemak, weten onze in-house marketingpsychologen exact welke aanpassingen op jouw website de conversie zullen boosten.

Neuromarketing Insights

Naast conversieoptimalisatie voeren wij onder de naam Unravel Research veel neuromarketing usability onderzoek uit. Met behulp van EEG en Eye tracking kijken we voor veel mooie merken in het brein van de consument, om te ontdekken wat zij ervaren wanneer zij door een website navigeren.

Dit type onderzoek brengt glashelder in kaart waar op websites onbewuste knelpunten en kansen voor optimalisatie bevinden. Na jarenlang onderzoek en het analyseren van een oneindig aantal flows van verschillende websites in verschillende branches hebben wij een breed kennis palet binnen de usability ontwikkeld. Dit palet blijven we wekelijks aanvullen met nieuwe inzichten.

Gebruikersdata

Uiteraard duiken wij naast bovenstaande kennisbronnen ook in je gebruikersdata. Inzicht in het huidige gedrag van je websitebezoekers levert waardevolle input over het huidige gebruik van de website en kansen voor optimalisatie.

“Unravel behavior levert precies wat ze beloven: iedere week een helder rapport met nieuwe inzichten op de mail. Super fijn!.”

Eugene Lubbers - Briq bookings

Tijdlijn van een project

 • 1. Opzetten testtooling

  Om te kunnen A/B testen hebben we een testtool nodig waar A/B tests in ontwikkeld kunnen worden en die de bezoekers van je website in twee groepen verdeeld, zodat we helder in kaart kunnen brengen of de geteste aanpassing conversie verhoogt.

 • 2. Website analyse

  Voor we starten met testen, brengen we de huidige website in kaart op de drie onderzoeksgebieden: gedragspsychologie, neuromarketing insights, gebruikersdata. We doorlopen alle mogelijke flows vanaf home tot en met de check-out en noteren alle mogelijke knelpunten en kansen voor meer verkoop.

 • 3. Opzetten testplan

  Op basis van de analyse schrijven we een onderbouwd testplan met de eerste 6 tests. Hierin vind je duidelijk wat we willen testen, hoe dit eruit komt te zien en waarom de verwachting is dat de aanpassing conversie zal verhogen.

 • 4. Development tests

  Na goedkeuring van het testplan kunnen de tests gebouwd worden.De development hiervan vindt plaats binnen de testtool en pakken wij volledig voor jullie op. Onze developers bouwen de tests in front end talen.

 • 5. Data verzameling

  Als alles klaar staat kan de test live! De dataverzameling gaat van start. Dit betekent dat elke gebruiker gerandomiseerd de A of B conditie van de website ingaat. Tijdens de testperiode houden wij de data nauw in de gaten. We checken of de data goed binnenkomt en er geen gekkigheden voordoen.

 • 6. Rapportage en Analyse

  Onze webanalisten duiken Google Analytics in om te kijken of de data de test hypothese bevestigt. Deze bevindingen verwerken we in een helder rapport inclusief business case welke op basis van data uit de testperiode de te verwachte meeromzet berekent. Zo wordt al snel de waarde van doorlopend optimaliseren duidelijk.

Veel gestelde vragen

Hoe snel kan ik beginnen met conversie optimalisatie
Na de intake gaan we direct aan de slag met de website analyse, het testplan en het opzetten van de testtooling. Mits je zelf snel schakelt kan de eerste test met 2 weken live staan.
Hoeveel tests zijn gemiddeld succesvol?
Waar het gemiddelde succesvolle A/B tests op de markt op 1 op de 5 ligt, ligt ons gemiddelde - vanwege onze onderbouwde aanpak - op 1 op de 2.
Werken jullie ook no cure no pay?
Ja hoor. Wij zijn zo overtuigd van de waarde van onze aanpak van CRO dat we altijd bereid zijn hierover in gesprek te gaan.
Ik heb nog niet voldoende traffic om te testen maar ik wil wel optimaliseren, is dit mogelijk?
Ja dit is mogelijk. In dit geval is onze Expert Review een goede optie. Bij deze dienst analyseren we je website en adviseren we over direct door te voeren aanpassingen.
Ik wil later zelf intern gaan A/B testen, kan ik op ieder moment stoppen?
Ja dat is geen probleem. We beginnen met een vast aantal tests (6) om zo een goed beeld te schetsen van de waarde van A/B testen. Na deze tests kun je op ieder moment pauzeren, stoppen of zelf aan de slag gaan.

Facts

Miljoenen

gebruikers getest

Succesratio

van 1 op de 2 tests

Exclusieve

neuromarketing company insights
Our clients

We mean business with